Лазаренко не хоче повертатися в Україну після звільнення

Лазаренко не хоче повертатися в Україну після звільнення

Лазаренко не має наміру повертатися в Україну / Фото: ТСН.ua

Соратники екс-прем'єра сподіваються, що суд надасть йому право тимчасового проживання в США.

Після виходу з в'язниці в Аделанто, колишній прем'єр України Павло Лазаренко розраховує на отримання права тимчасово проживати в США.

До кінця травня екс-прем'єр покине камеру міграційного ізолятора в каліфорнійському містечку. Принаймні, на такий результат розвитку подій розраховують адвокати та соратники Лазаренка.

"Ми - соратники та адвокати сподіваємося на те, що до кінця місяця вирішиться питання про статус Павла Івановича. Очікуємо, що суд надасть йому право тимчасового проживання в США. Адже в Україну йому повертатися не можна, немає відповідних умов. На Батьківщині його чекають переслідування по політично мотивованих справах (підозрюють у причетності до вбивства народного депутата Євгена Щербаня - ред.). Його звинувачують у тому, що не має нічого спільного з реальністю, - сказав у коментарі "Комсомольской правде в Украине" заступник голови партії "Громада" Олег Оленюк.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Павло Лазаренко, відбувши визначений термін за відмивання грошей, вийшов з в'язниці Terminal Island. Через кілька днів його знову затримали. Виявилося, Павло Іванович не мав легальних підстав перебувати в США - термін дії його службового та дипломатичного паспортів закінчився. До рішення Міграційного суду Лазаренка зобов'язали знаходиться в СІЗО.

Повʼязані теми:

Наступна публікація