Лукашенко зібрався на зустріч із Зеленським у Житомирі

Лукашенко зібрався на зустріч із Зеленським у Житомирі

Фото: Associated Press

У Мінську зібрали республіканський оргкомітет.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко прийняв запрошення Володимира Зеленського про проведення першої зустрічі після президентських виборів в Україні.

Про це агентство БЕЛТА заявив Посол Білорусі в Україні Ігор Сокол.

"Ми отримали ряд позитивних сигналів і від обраного президента України. Як ви знаєте, Володимир Зеленський запросив Олександра Лукашенка на Форум регіонів у Житомирі. Наш президент підтвердив свою участь. Це стане найважливішою подією у двосторонніх відносинах", - сказав Сокіл.

Під час підготовки до форуму в Україні вже сформовано склад республіканського оргкомітету.

За словами дипломата, торгово-економічна взаємодія двох країн рухається позитивно, але не з такою швидкістю, як хотілося б. Зокрема, експорт до Білорусі без урахування вуглеводнів - плюс 21% за підсумками п'яти місяців. Триває реалізація спільних проектів, зокрема, щодо відновлення повноцінного судноплавства Дніпром для формування повноцінного транспортного коридору для перевезення вантажів із Білорусі водним шляхом Дніпром у порти Чорного, Середземного і Каспійського морів.

Раніше президент України заявив, що розвитку відносин сприятимуть спільні зусилля і конструктивний політичний діалог. Ішлося про проведення ІІ Форуму регіонів України та Білорусі восени цього року.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація