Новим генеральним прокурором призначили Венедіктову

Новим генеральним прокурором призначили Венедіктову

Фото: УНІАН

Вона очолювала Державне бюро розслідувань.

Верховна Рада України проголосувала за призначення Ірини Венедіктової новою генеральною прокуроркою.

За відповідне рішення висловилися 269 депутатів.

До цього Венедіктова була тимчасовою очільницею Державного бюро розслідувань. Вона є доктором наук, завідувачкою кафедри цивільно-правових дисциплін юридичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. У передвиборчій команді Зеленського Венедіктова відповідала за напрям судової реформи.

Нагадаємо, 3 березня у Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про висловлення недовіри генеральному прокурору Руслану Рябошапці. Згідно з карткою проєкту, ініціаторами є низка депутатів від "Слуги народу", "Опозиційної платформи – За життя" та один позафракційний. Згодом комітет ВР із правоохоронної діяльності рекомендував винести на голосування постанову про недовіру Рябошапці.

Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що депутати налаштовані висловити йому недовіру. На думку політика, важливою передумовою цього стала відсутність прогресу у справах супроти попереднього президента Петра Порошенка.

Надвечір 5 березня Верховна Рада України зібралася на позачергове засідання. До порядку денного було внесено питання про висловлення недовіри генеральному прокуророві Руслану Рябошапці. За відповідне рішення проголосували 263 депутати. На посаді він протримався півроку.

За відставку генпрокурора Рябошапка проголосували 263 нардепи

За відставку генпрокурора Рябошапка проголосували 263 нардепи

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація