Порошенко дав оцінку протестам "революціонерів" на Майдані

Порошенко дав оцінку протестам "революціонерів" на Майдані

Президент назвав події на Майдані провокацією російської пропаганди / Фото: Сайт президента України

Президент назвав ці події провокацією російської пропаганди.

Президент України Петро Порошенко назвав події в центрі Києва, які відбулися під час другу річниці розстрілів Героїв Небесної сотні, невдалою провокацією, яку організувала російська пропаганда.

Про це він заявив під час робочого візиту до Вінниці, пише Інтерфакс-Україна.

"Кремлівська пропаганда зробила все, щоб цей день виглядав інакше. Саме тому заздалегідь були підготовлені гасла про Майдан 3.0. Але ця провокація у них не вийшла", - наголосив глава держави.

"Не дивлячись на всі об'єктивні труднощі, українці виявилися відповідальними", - додав президент.



Нагадаємо, 20 лютого у день вшанування пам'яті Героїв Небесної сотні люди у камуфляжі, які називаються "Революційними правими силами", зайняли актовий зал у готелю "Козацький". Згодом з'ясувалось, що приміщення було орендоване. Ці ж люди почали встановлювати намети на Майдані. Під час встановлення цих наметів сталася штурханина з силовиками.

Сьогодні, 22 лютого, представників "Революційних правих сил" виселили із готелю "Козацький" у Києві, кілька днів у цьому приміщенні вони облаштовували свій штаб. Нині перебралися до казарм полку "Азов" неподалік Майдану. У готелі переконують, що жодної матеріальної шкоди не завдали. За словами протестувальників, основна їхня вимога – перезавантаження влади, а саме відставка уряду, імпічмент президента і розслідування розстрілів на Євромайдані.

Повʼязані теми:

Наступна публікація