Порошенко в черговий раз не з'явився на допит до ДБР

Порошенко в черговий раз не з'явився на допит до ДБР

Фото: УНІАН

Адвокат повідомив, що його клієнт не отримав повістку.

П'ятий президент України, нардеп від партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко не з'явився вранці 21 січня на допит до Державного бюро розслідувань, повідомляє "УНІАН".

Як передає агентство, 20 січня адвокат Порошенка Ігор Головань повідомив, що його клієнт офіційно не отримував від Державного бюро розслідувань повістку на допит на 21 січня.

Також адвокат зазначив, що Порошенко викликали на допити на 24 січня (справа про Мінські угоди), на 31 січня (справа моряків) і на 11 лютого (справа про судову реформу).

Своєю чергою, сам колишній президент та пресслужба партії "Європейської Солідарності" поки ніяк не коментують інформацію про неявку п'ятого президента України на допит 21 січня.

18 січня пресслужба "Європейської Солідарності" повідомляла, що на дати, які ДБР викликало Петра Порошенка, у нього був запланований візит до Швейцарії. Однак він вирішив здати квитки.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань 18 січня публічно викликало на допит на 21 та 24 січня п'ятого президента України і діючого народного депутата Петра Порошенка як свідка у провадженні по держзраді під час ведення Мінських переговорів. У бюро пояснили, що раніше неодноразово відправляли Порошенку повістки на адресу офісу та місця проживання, проте на допити він так і не прийшов.

ДБР раніше відкрило нове кримінальне провадження щодо п'ятого президента України Петра Порошенка. Заяву в ГБР написав колишній топ-чиновник часів Віктора Януковича Андрій Портнов. Останній звинувачує Порошенка у державній зраді за підписання Мінських угод в лютому 2015-го року. Нині вже колишній глава ДБР Роман Труба заявляв про 11 проваджень проти Порошенка. Сам експрезидент запевняв, що не фігурує ні в одному з них.

ДБР та СБУ провели обшуки у спортклубі Порошенка та в офісі партії "Європейська солідарність"

ДБР та СБУ провели обшуки у спортклубі Порошенка та в офісі партії "Європейська солідарність"

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Перезавантаження ДБР
Наступна публікація