Пшонка ще побореться за справу проти Кучми

Пшонка ще побореться за справу проти Кучми

Генпрокуратура спробує реанімувати справу проти екс-президента / Фото: УНІАН

Генпрокуратура продовжуватиме оскаржувати рішення про незаконність порушення кримінальної справи проти екс-президента.

Генпрокуратура подасть касацію на рішення Апеляційного суду, який підтвердив законність зняття звинувачення з Леоніда Кучми в причетності до вбивства Георгія Гонгадзе.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив генеральний прокурор Віктор Пшонка.

"Рішення вступило в законну силу, але право Генеральної прокуратури написати касацію і пройти касаційний розгляд у Вищому спеціалізованому суді з розгляду цивільних і кримінальних справ. Ми будемо писати касацію", - заявив Пшонка.

Водночас генпрокурор зазначив, "що в даному випадку повинна бути повнота судових рішень для того, щоб у цій довгій історії була поставлена ​​правова крапка"

За словами Пшонки, остаточне рішення має прийняти касаційний суд.

"Він має право скасувати попереднє рішення або з ними погодитися", - заявив генпрокурор.

Нагадаємо, кримінальну справу стосовно Кучми було порушено 21 березня 2011 року. Його обвинувачували в перевищенні влади та службових повноважень, які призвели згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

13 грудня 2011 року Печерський районний суд Києва визнав незаконним порушення кримінальної справи стосовно Кучми та скасував відповідну постанову Генпрокуратури. Записи майора Миколи Мельниченка суд не визнав доказом у справі про вбивство Гонгадзе. Минулого тижня Апеляційний суд Києва підтвердив законність рішення Печерського суду.

Повʼязані теми:

Наступна публікація