Путін зустрівся з Меркель в рамках саміту G-20

Путін зустрівся з Меркель в рамках саміту G-20

Фото: Reuters

Російський президент цікавився самопочуттям канцлера, а Меркель пропонувала обговорити ситуацію в Україні.

Президент Росії Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель провели зустріч у рамках саміту G-20, що проходить в китайському Ханчжоу.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кремля.

Розмова між Путіним і Меркель проходив пізно вночі за місцевим часом, тому російський президент сказав, що сподівається, що у канцлера все ще залишилися сили.

На це Меркель сказала, що в Європі ще день, бо вона бадьора, і запропонувала обговорити ситуацію в Україні.

"Думаю, що ті питання, які нам належить обговорювати, є настільки важливими, що це добре, що ми зараз маємо можливість їх у двосторонньому плані обговорювати. Маю на увазі, наприклад, Україну", - сказала канцлер Німеччини.

Нагадаємо, у Китаї у місті Ханчжоу стартував саміт G20, тема якого - "Будівництво інноваційної, здоровою, взаємопов'язаної та інклюзивної світової економіки".

10 серпня Федеральна служба безпеки РФ заявила про запобігання в окупованому Криму терористичних актів, які нібито були підготовлені Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України.

За інформацією ФСБ, в ніч з 6-го на 7-е серпня 2016 року в районі міста Армянськ була виявлена група "диверсантів", при затриманні якої загинув співробітник ФСБ, а в ніч на 8 серпня 2016 року ще дві групи "диверсантів" нібито здійснили спроби прорватися в Крим, що "прикривалися масованим обстрілом з боку суміжної держави і бронетехнікою збройних сил України". ФСБ запевняє, що під час бою загинув російський військовий.

Російський президент Володимир Путін заявив, що замість пошуків шляхів врегулювання конфлікту Україна "перейшла до практики терору". Також він пообіцяв, що "безумовно, повз таких речей робити не будемо". Після цих заяв Путіна Росія фактично відмовилася від переговорів у "нормандському" форматі аж до "позитивних зрушень з боку Києва".

Повʼязані теми:

Наступна публікація