Рада підтримала виплату компенсацій тим, хто опалює оселі електрикою

Рада підтримала виплату компенсацій тим, хто опалює оселі електрикою

Фото: pixabay.com

Компенсації будуть виплачуватися людям, домівки яких обладнані електроопалювальними установками.

Верховна Рада України 29 січня ухвалила у першому читанні й загалом законопроєкт, згідно з яким із державного бюджету виділять 1,4 млрд грн на компенсацію тим українцям, які використовують електрику для опалювання.

"За" проголосувало 310 (загалом) народних депутатів, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму телеграм-каналі.

"Компенсації виплачуватимуть людям, домівки яких обладнані електроопалювальними установками та у яких будинки не газифіковані або не мають централізованого теплопостачання. Також компенсації будуть виплачені багатодітним, прийомним сім'ям і дитячим будинкам сімейного типу", — зазначив очільник уряду.

Як пояснив заступник голови бюджетного комітету Верховної Ради Володимир Гевко, для надання такої компенсації передбачені видатки Міністерству соціальної політики за новою бюджетною програмою на суму 1,4 млрд грн за рахунок зменшення видатків за іншою програмою цього міністерства.

Водночас прем'єр зазначив, що відшкодування витрат передбачається здійснити з бюджетної статті виплата пільг і субсидій, на якій закладено 36,6 млрд грн. За його розрахунками, цих коштів вистачає для забезпечення всіх пільг у 2021 році.

Нагадаємо, уряд скасував пільгову ціну на електроенергію для населення 90 копійок за перші 100 кВт-год від 1 січня 2021 року і встановив її на рівні 1,68 грн за кВт-год. Окрім того, була скасована пільга в 90 копійок за перші 3000 кВт-год за використання електрики для опалювання. Тариф 1,68 грн/кВт почав діяти вже для всієї електроенергії.

За словами Шмигаля, до кінця опалювального сезону ціни на гарячу воду та опалення не підвищаться

За словами Шмигаля, до кінця опалювального сезону ціни на гарячу воду та опалення не підвищаться

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація