Стало відомо, хто потрапив під нові українські санкції

Стало відомо, хто потрапив під нові українські санкції

Порошенко ввів у дію рішення РНБО про розширення санкцій. / Фото: Сайт президента України

У "чорному списку" Кадиров, Кисельов, Наришкін, Кобзон, бойовики "ДНР" і "ЛНР" і найбільші авіакомпанії Росії.

Під нові українські санкції потрапили 388 фізичних і 105 юридичних осіб.

Серед них — російські міністри, військові чиновники, журналісти, судді, які продовжували арешт Савченко, кримські сепаратисти і бойовики з Донбасу, авіакомпанії, ЗМІ та інші.

Зокрема, у списку санкцій виявилися глава Мінсільгоспу РФ Олександр Ткачов, міністр оборони Росії Сергій Шойгу і два його заступники. Також під санкції потрапили глава Чечні Рамзан Кадиров, 16 депутатів Держдуми і три члени Ради Федерації. Серед депутатів — спікер Сергій Наришкін, лідер "Справедливої Росії" Сергій Миронов і співак-депутат Йосип Кобзон.

Санкції накладені на бойовиків "ДНР" і "ЛНР" Олександра Захарченка та Ігора Плотницького, Дениса Пушиліна, Андрія Пургіна, Олексія Карякіна, Олександра Ходарковского, "Мотороли", Едуарда Басуріна та інші. У список потрапили і відставні бойовики Ігор Гіркін і Павло Губарєв. У "чорний список" потрапив і екс-нардеп від Партії регіонів Олег Царьов.

Серед тих, хто опинився під санкціями, - гендиректор МІА "Росія сьогодні" Дмитро Кисельов, а також журналісти інформаційного агентства RUPTLY, телекомпанії НТВ, "Першого каналу", телеканалу RT, газети "Известия", "Російської газети" та інших видань.

Активи осіб, що потрапили під санкції, в Україні блокуються, також обмежується їхнє право користуватися і розпоряджатися належним їм майном і призупиняється виконання економічних і фінансових зобов'язань.

ФІЗИЧНІ ОСОБИ, до яких застосовуються обмежувальні заходи (санкції) from tsnua

Серед компаній, які потрапили під санкції, - найбільші російські авіакомпанії "Аерофлот", "Трансаеро", "Росія", "Сибір" (S7), "Уральські авіалінії", а також найбільший російський залізничний оператор ВАТ "Перша вантажна компанія" та його українська дочірня компанія.

В список потрапили Федеральне державне унітарне авіаційне підприємство МНС Росії, виробники антивірусних програм "Лабораторія Касперського" і "Доктор Веб", оборонний концерн "Алмаз-Антей", холдинг "Вертольоти Росії", Газпромбанк, Россельхозбанк і ряд кримських підприємств.

Санкції накладені на ряд російських ЗМІ: Перший канал, телеканали "РТР-Планета", "Росія 24", НТВ.

Санкції передбачають блокування активів і зупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань.

Стосовно авіа - і залізничних компаній санкції передбачають обмеження, часткове або повне припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень через територію України.

ЮРИДИЧНІ ОСОБИ, до яких застосовуються обмежувальні заходи (санкції) from tsnua

Нагадаємо, 16 вересня президент України Петро Порошенко підписав указ "Про рішення РНБО України від 2 вересня 2015 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". Згідно з рішенням, санкції вводяться терміном на один рік.

Порошенко обіцяє розширення і продовження санкцій через "вибори в "ДНР"

Порошенко обіцяє розширення і продовження санкцій через "вибори в "ДНР"

Повʼязані теми:

Наступна публікація