Тимчук назвав хід АТО "незадовільним" та вказав на "дірки" у блокаді Слов'янська

Тимчук назвав хід АТО "незадовільним" та вказав на "дірки" у блокаді Слов'янська

Тимчук розкритикував хід АТО на Сході / Фото: Reuters

Координатор "Інформаційного опору" закликав силовиків діяти активніше напередодні травневих свят.

Координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук розкритикував хід АТО на Сході України та навів докази слабкої блокади міста Слов'янська Донецької області. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"З незрозумілих причин, де-факто звернувши активну фазу антитерористичної операції до її завершення, її керівництво не вжило заходів, достатніх для повного блокування Слов'янська (незважаючи на те, що офіційно заявило про це)", - написав координатор "Інформаційного опору".

За його словами, на вихідних силовики так і не припинили діяльність екстремістів, які безперешкодно пересувалися областю, в'їжджали та виїжджали зі Слов'янська.


"Підтвердженням цього є безперешкодне прибуття на минулих вихідних у Слов'янськ представників керівництва так званої "Донецької народної республіки", "дружній візит" 15 озброєних бойовиків на Новокраматорський машинобудівний завод з метою захоплення інженерних машин розгородження, та безперешкодний відхід диверсійної групи звідти. Окрема історія - захоплення заручників від місії спостерігачів ОБСЄ в нібито ізольованому районі та доставка з Горлівки у Слов'янськ трьох захоплених співробітників Альфи. Всіх цих деморализующих моментів можна було б уникнути, якби місто дійсно було блоковане", - написав він.

Крім того, як стверджує Тимчук, керівники АТО вже кілька днів перебувають поза зоною її проведення.

Також Тимчук зазначив, що "підрозділам силових структур, задіяних у ході АТО, не поставлені чіткі накази з завершення вже розпочатих дій з нейтралізації груп екстремістів".


"У той час, як до виконання таких завдань особовий склад повністю готовий. Навпаки: у разі досягнення тактичних успіхів, замість їхнього закріплення, з незрозумілих причин незмінно йде наказ на відведення сил.

Відзначається абсолютно незадовільний рівень координації дій різних силових структур, що беруть участь в АТО - незважаючи на те, що представники керівництва всіх силовиків представлені у штабі АТО", - додав він.

Тимчук заявив, що у нього "складається враження, що гра, яка проводиться вищим керівництвом держави, йде врозріз з національними інтересами України".


"Ми впевнені, що особливо неприпустима це безвольність напередодні травневих свят (1 і 9 травня), коли прогнозується різке підвищення активності екстремістів", - зазначив він.

На завершення координатор "Інформаційного опору" закликав військово-політичне керівництво і керівництво АТО нейтралізувати групи екстремістів якомога швидше.

Нагадаємо, уночі 27 квітня бойовики на Донбасі захопили в полон трьох співробітників СБУ

Повʼязані теми:

Наступна публікація