У Китаї назвали неочікувану "причину" війни в Україні

У Китаї назвали неочікувану "причину" війни в Україні

Китай наголошує, що нібито тримає нейтралітет у питанні війни в Україні. / Фото: Associated Press

Пекін заявляє про "пошук політичного рішення".

У Китаї зробили заяву про "причини" війни Російської Федерації в Україні. Мовляв, до неї призвів "прояв проблем, що накопичилися в управлінні безпекою Європи".

Про це на брифінгу повідомила речниця Міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін.

Коментуючи візит китайського дипломата з "політичного врегулювання" Лі Хуейя до Берліна, вона заявила, що повномасштабне вторгнення РФ до України є "трагедією, якої можна було б уникнути".

"Є болісні уроки, над якими повинні серйозно замислитися всі сторони. Українська криза, по суті, є проявом проблем, що накопичилися в управлінні безпекою Європи. Китай завжди виносить власне незалежне рішення, виходячи із суті питання", - сказала Мао.

Крім того, вона традиційно наголосила про "пошук політичного рішення" та закликала до "миру і переговорів". 

До слова, у Пекіні заявляють, що нібито тримають нейтральну позицію у війні Росії проти України, а повномасштабне вторгнення в КНР називають "конфліктом". Разом з тим у Китаї розвивають стосунки з Москвою та навіть хочуть вивести їх на "новий рівень".

Нагадаємо, лідери G7 під час саміту в Хіросімі звернулися із закликом до Китаю чинити тиск на країну-агресорку Росію. Політики погодилися "підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно перед обличчям незаконної агресивної війни РФ".

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація