У НАБУ повідомили про обшуки в оселі та офісі Насірова

У НАБУ повідомили про обшуки в оселі та офісі Насірова

Роман Насіров / Фото: УНІАН

Під час слідчих дій детективи чекали на фіскальника. 

Глава НАБУ Артем Ситник під час брифінгу щодо справи глави ДФС Романа Насірова заявив про те, що співробітники Бюро проводили обшуки в його оселі та за місцем роботи.

"Вчора було проведено ряд обшуків за місцем роботи та проживання Насірова. На момент проведення обшуку в офісі ДФС була інформація, що він мав з'явитися на роботі", - наголосив очільник НАБУ.

Він додав, що ніяких даних щодо лікарняного головного фіскальника не було і про його місцеперебування НАБУ дізналося завдяки оперативним детективам.

Ситник додав, що наразі стан здоров'я підозрюваного нібито не дозволяє проводити з ним слідчі дії, тому лікарняну документацію щодо Насірова мають перевірити фахівці.

Нагадаємо,  у ніч проти 3 березня детективи НАБУ та Антикорупційної прокуратури вручили підозру голові Держфіскальної служби Роману Насірову. Затримання відбувалось у столичній лікарні "Феофанія". 

Вранці 3 березня Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що Насірова підозрюють у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Голову ДФС підозрюють у причетності до "газових схем Онищенка". А нічне затримання пов'язане з тим, що мали інформацію про можливу втечу посадовця за кордон. 

Слідство вважає, що Насіров протягом 2015 - 2016 років, діючи в інтересах Онищенка, надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розтермінування податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр". Таким чином державі завдано шкоду близько 2 млрд гривень. САП клопотатиме про арешт та відсторонення від посади Насірова

Онищенко, з яким пов'язують Насірова, заявив, що "у їхніх стосунках грошей не було"

Насірову вручили повідомлення про підозру

Насірову вручили повідомлення про підозру

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація