У США Клінтон збільшила відрив від Трампа

У США Клінтон збільшила відрив від Трампа

Фото: Reuters

Колишня держсекретар скоротила відставання в популярності серед білих американців і чоловіків.

Кандидат у президенти США демократ Гілларі Клінтон збільшила свій відрив від основного конкурента — республіканця Дональда Трампа.

Про це свідчать результати опитування NBC News/SurveyMonkey.

За даними дослідників, за колишнього держсекретаря свої голоси готові віддати 49% виборців, а за мільярдера — лише 42 відсотки. При цьому 54 відсотки американців незалежно від своїх партійних уподобань вважають, що Клінтон виграє вибори.

Колишня держсекретар скоротила відставання в популярності серед білих американців і чоловіків (тиждень тому вона становила 14 відсотків, тепер лише 9 відсотків) і значно випереджає Трампа серед поміркованих виборців (58 відсотків проти 33). Опитування проводилося з 6 по 12 червня, в ньому взяли участь понад 10,6 тисячі американців, у тому числі понад 9,3 тисяч зареєстрованих виборців.

Вибори президента США відбудуться 8 листопада. Чинний президент Обама не може висуватися на третій термін.

Як повідомлялося, президент США Барак Обама 9 червня оголосив про підтримку Гілларі Клінтон в якості кандидата від Демократичної партії на майбутніх президентських виборах. "Я знаю, якою важкою може бути ця робота. Тому я знаю, що Гілларі добре з нею впорається", - заявив Обама у відеозверненні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація