У судах перебувають 4,2 тисячі справ на хабарників – Луценко

У судах перебувають 4,2 тисячі справ на хабарників – Луценко

Фото: УНІАН

Генпрокурор нарікає, що в Україні замало суддів і тих, які займаються антикорупційними справами.

В Україні триває судова реформа, до якої є чимало питань. Скажімо, до Верховного суду йдуть люди, які кидали у в'язницю представників нинішньої влади, скажімо, генпрокурора Юрія Луценка. А до спеціального антикорупційного прокурора Назара Холодницького носять пачки доларів.

На запитання, чи є сенс у діяльності прокуратури взагалі, якщо в судовій системі все повертається на круги своя, у прямому ефірі програми ТСН.Тиждень відповів генпрокурор Юрій Луценко:

"Я ще в тюрмі казав, що буду найбільшим оптимістом країни. І лишаюся ним. Так, усе дуже не просто. Так, усе не так, як хотілося в наших мріях на Майдані. І тим не менше, за півтора року на цій посаді ми змогли виявити більше 7 тисяч корупційних вчинків і 4 тисячі хабарників та розкрадачів перебувають в судах. Підкреслюю, 4,2 тисячі хабарників – у судах. Тому найбільша моя мрія – щоб у нас з'явилися суди", - сказав він.

Луценко зазначив, що проблема є не лише в якості, а й у кількості суддів.

"Проблема не лише в тому, які судді, але скільки їх є. У Печерському суді Києва – всього-навсього п'ять суддів розглядають сотні найбільш резонансних справ. Тому питання, крім доброчесності суддів, яке, звичайно, є питанням номер один, є питання й чисельності суддів. Я підтримую ідею створення Антикорупційного суду, який має зайнятися судочинством щодо VIP-корупціонерів. Але також паралельно, доки все це буде створено (протягом не менше року, можливо, й більше) ми маємо негайно наповнити суди новими суддями, обраними на конкурсних засадах, які зможуть виконувати роль антикорупційних суддів щодо уже наявних, зафіксованих, переданих до суду справ", - наголосив генпрокурор.

Луценко розповів, хто стоїть за вибухами на військових складах, про гроші Януковича та весілля сина

Луценко розповів, хто стоїть за вибухами на військових складах, про гроші Януковича та весілля сина

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація