В Україні стартує відбір місцевих прокурорів

В Україні стартує відбір місцевих прокурорів

Сакварелідзе розповів про перший етап відбору / Фото: УНІАН

5 вересня конкурс проводитимуть у п'яти регіональних центрах.

Завтра, 5 вересня, у Дніпропетровську, Києві, Львові, Одесі та Харкові стартує перший етап відкритого конкурсного відбору до місцевих прокуратур. Про це на брифінгу заявив заступник Генерального прокурора України Давід Сакварелідзе.

Роботу у прокуратурі зможуть отримати 700 нових працівників.

Документи від кандидатів на посади у прокуратурі приймали з 20 липня до 10 серпня 2015 року. У ГПУ звітують, що отримали 6000 заяв, при цьому 60% з них - саме від зовнішніх кандидатів, які раніше не працювали в органах прокуратури.

Кандидати мають пройти чотирирівневий конкурсний відбір, першим етапом якого є тестування на знання законодавства (професійний тест). Саме його проведення розпочнеться 5 вересня у п'яти регіональних центрах - у Дніпропетровську, Києві, Львові, Одесі та Харкові.

Вказане тестування проводитимуть із використанням спеціального програмного забезпечення, управління яким буде здійснюватися дистанційно із єдиного центру.

"Всі тестові завдання, право на користування якими Організація економічного співробітництва та розвитку (OECD) офіційно передала генеральній прокуратурі, були затверджені наказом Генерального прокурора України. Також ми заздалегідь оприлюднили їх на сайті ГПУ разом із правильними відповідями, аби дати можливість кандидатам належним чином підготуватися та успішно скласти тести.", - йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

"Протягом останніх місяців ми провели велику роботу з підготовки до реалізації цього етапу реформи – формування місцевих прокуратур за абсолютно новим для системи прокуратури принципом відкритого конкурсного відбору. Наша головна мета – дати можливість мотивованим, чесним та висококваліфікованим українцям зайняти високі управлінські посади в органах прокуратури України, власноруч змінити систему зсередини", - заявив Сакварелідзе.

Старт конкурсу прокоментував і президент України Петро Порошенко. 

Нагадаємо, раніше заступник генерального прокурора України Давід Сакварелідзе повідомив, що певні зацікавлені групи намагалися призупинити процес введення 4-етапної системи тестування для місцевих прокурорів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація