Янукович вирішив реформувати правоохоронні органи

Янукович вирішив реформувати правоохоронні органи

Янукович зібрався змінювати структуру правоохоронних органів / Фото: Фото EPA/UPG

Новий кримінально-процесуальний кодекс мають виконувати "оновлені" силовики.

Президент Віктор Янукович попередив силовиків, що ті мають готуватися до скорочень та реорганізації. Про це він заявив під час наради щодо введення в дію нового кримінально-процесуального кодексу, йдеться в сюжеті ТСН.

Янукович коротко анонсував реформу правоохоронних органів. Основний її акцент буде зроблено на структурних перетвореннях. Неефективні органи мають ліквідуватися, а ефективні – зміцнюватися.

"В основу реформи має бути покладений реалістичний підхід. В умовах обмеження коштів слід подумати про перегрупування сил та засобів", - відзначив Президент.

Читайте також: Янукович обіцяв проблемним округам перевибори

Разом із тим запровадження нового кодексу вимагає появи нових організацій, зокрема створення інституту присяжних.

Фахівці прогнозують, що слідчі ізолятори розвантажаться, бо під варту братимуть лише у крайніх випадках. Економічні злочини каратимуть штрафами, а серед запобіжних заходів щодо підозрюваного з'явиться домашній арешт.

Утім, як зазначив генпрокурор Віктор Пшонка, декриміналізаця не торкнеться колишніх посадовців, зокрема, Юлії Тимошенко.

"Усі кримінальні справи, які направлені до суду до 19 листопада, будуть розглядатися у нормах нині діючого кримінально-процесуального кодексу. Та справа, де Тимошенко засуджена – вона є засуджена", - наголосив керівник ГПУ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація