Янукович визнав Тимошенко єдиною перешкодою на шляху до ЄС

Янукович визнав Тимошенко єдиною перешкодою на шляху до ЄС

зидент сподівається на позитивне рішення під час саміту 19 грудняПре / Фото: comments.ua

Президент очікує на позитивне рішення під час саміту.

Президент України Віктор Янукович заявляє, що перед самітом Україна — ЄС у Європи немає претензій, окрім питання екс-прем"єр-міністра Юлії Тимошенко, яка перебуває у в"язниці.

"Візит єврокомісара Штефана Фюле до України був дуже важливим. Ті домовленості, попередні, які у нас були в ході роботи над спільним договором, протоколом, заявою України та Європейської комісії під час проведення саміту 19 грудня, і зараз знаходяться в робочому стані", — сказав Янукович на спільній з президентом Таджикистану Емомалі Рахмоном у четвер, 15 грудня.

Президент підкреслив, що передав єврокомісару позицію України з приводу документів, які готуються до підписання. "Наша позиція дуже проста. Виконано величезну роботу для підготовки двох документів — підписання асоціації з ЄС і створення зони вільної торгівлі. Зі слів єврокомісара, які я почув, до України немає ніяких зауважень, окрім зауваження, що стосується Тимошенко", — заявив Янукович.

Він висловив сподівання, що на саміті Україна-ЄС 19 грудня Київ отримає "позитивне рішення, яке призведе до підписання Угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі з ЄС".

За словами Януковича, Фюле під час зустрічі з ним зазначив, що за попередній період часу виконано величезну роботу з двох сторін, щоб Україна просувалася шляхом євроінтеграції.

"Я сподіваюся, що ми отримаємо позитивне рішення під час саміту, яке призведе до підписання відповідних документів", — резюмував Янукович.

Говорячи про візит єврокомісара Штефана Фюле до України і відвідини ним Лук"янівського СІЗО для зустрічі з Тимошенко, Янукович зазначив, що особисто не чув коментарів Фюле за результатами цієї зустрічі.

"Але судячи з тієї інформації, яка є, в тому числі із засобів масової інформації, його точка зору була, якщо можна так назвати, позитивною після того, як він побував у СІЗО", — підкреслив Янукович.

Нагадаємо, ході візиту Верховний комісар з питань розширення та європейської політики сусідства ЄС Штефан Фюле провів зустрічі з президентом України Віктором Януковичем, першим віце-прем"єром Андрієм Клюєвим, міністром закордонних справ Костянтином Грищенком. Крім того, єврокомісар зустрівся з екс-прем"єр-міністром Юлією Тимошенко, яка наразі утримується в Київському СІЗО.

Читайте також:

Хвора Тимошенко у СІЗО просила Фюле про асоціацію

Фюле з"їздив до Тимошенко у СІЗО

Фюле привітався з Януковичем російською мовою

Саміт Україна-ЄС покаже необхідність швидких реформ - Фюле

Янукович визнав Тимошенко єдиною перешкодою на шляху до ЄС

Янукович визнав Тимошенко єдиною перешкодою на шляху до ЄС

Повʼязані теми:

Наступна публікація