За рік Порошенко заробив майже 369 мільйонів гривень

За рік Порошенко заробив майже 369 мільйонів гривень

Порошенко показав свою декларацію / Фото: facebook.com/petroporoshenko

Український лідер відзвітував про свої доходи. 

Президент України Петро Порошенко оприлюднив свою декларацію про доходи за 2014 рік – він заробив близько 369 мільйонів гривень та сплатив податків ще 18 мільйонів.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Загалом за минулий рік глава держави заробив368 мільйонів 943 тисяч 679 гривень. При цьому, більша частина суми – дивіденди та проценти (понад 345 мільйонів гривень), ще понад 11 мільйонів гривень Порошенко отримав від відчуження цінних паперів та корпоративних прав. Понад 960 тисяч гривень глава держави заробив на продажу майна.

Заробіток його членів родини склав 36 тисяч гривень.

У прес-службі Порошенка наголосили, що загальна сума податків, перерахованих до бюджету президентом, податків становить 17 мільйонів 941 тисяч 932 гривень.

Також у повідомленні йдеться, що зарплата Порошенка, як і в попередні роки, перераховується на благодійність. Загальна сума благодійних пожертв, наданих минулого року за сприяння українського президента, склала понад 123 мільйони.

У Порошенка наголошують, що він своїми особистими коштами покриває витрати на пальне для перельотів під час візиту у віддалені від України країни.

У банках та інших фінансових установах на кінець 2014 року Порошенко зберігає 451 мільйон 925 тисяч 60 гривень.

Також у прес-службі наголошують, що у декларації про доходи глави держави за 2014 рік відображено все наявне рухоме та нерухоме майно, а нових об'єктів прав власності чи збільшення прав власності на земельні ділянки, будинки, квартири, транспортні засоби тощо, протягом звітного року не надбано.

Як повідомлялося раніше, Гонтарева розказала, як заробила 26 мільйонів гривень та в якому банку "згоріли" 600 тисяч її сина. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація