Україна здобула першу перемогу у відборі на Євро-2015

Україна здобула першу перемогу у відборі на Євро-2015

Будківський оформив хет-трик / Фото: shakhtar.com

Підопічні Сергія Ковальця розгромили Латвію з рахунком 5:1.

Молодіжна збірна України здобула першу перемогу у відборі на чемпіонат Європи-2015. Підопічні Сергія Ковальця розгромили Латвію з рахунком 5:1.

На 7-й хвилині після навісу Калитвинцева з кутового Рижук головою не залишив шансів воротарю латвійців.

На 26-й хвилині Калитвинцев прострілив з лівого флангу на лінію воротарського майданчика, і Буяльський ударом в дотик відправив м'яч у сітку воріт.

Ще за три хвилини українці, здавалося, нокаутували суперника, забивши третій гол. Тотовицький зробив пас на лінію штрафного майданчику на Калитвинцева, а той п'ятою віддав передачу м'яч на Будківського, який холоднокровно переправив його у сітку повз латвійського воротаря.

Другий тайм став справжнім бенефісом Будківського, якому вдалося ще двічі вразити ворота латвійської команди та оформити хет-трик у матчі. На 50-й хвилині Костевич виконав навіс на дальню стійку, і Будківський, випередивши суперників, головою переправив м'яч у ближній кут.

Чи не єдина помилка захисту гостей привела на 66-й хвилині до голу Латвії. Рей один в один обіграв Ордеця, увірвався до штрафного майданчику і влучно пробив під голкіпером.

Але за хвилину спрацювала зв'язка Костевич-Будківський. Перший виконав фланговий навіс, а форвард "молодіжки" поставив крапку у матчі − 5:1.

В турнірній таблиці наша команда піднялася на третє місце. Від швейцарців відстаємо на три очки, а від хорватів - на шість.

Євро-2015 (U-21). Кваліфікація

Латвія − Україна − 1:5

Латвія: Варажинскіс − Плендишкіс, Барінов, Йокстс, Хмиз, Лонщаков, Міцкевич, Чістяков (Гуцс, 77), Єрмолаєв (Шадчін, 46), Карашаускс (к), Мілашевічс (Рейс, 61)

Україна: Рудько − Ордець (к), Караваєв, Рижук, Болбат (Костевич, 46), Цуріков, Нойок (Бабенко, 15), Калітвінцев, Будківський, Буяльський (Ковалець, 70), Тотовицький

0:1 Сергій Рижук, 7'
0:2 Віталій Буяльський, 27'
0:3 Пилип Будківський, 30'
0:4 Пилип Будківський, 50'
1:4 Ігор Рей, 65'
1:5 Пилип Будківський, 66'

Повʼязані теми:

Наступна публікація