Американський сенатор розповів, коли може розпочатися війна із КНДР

Американський сенатор розповів, коли може розпочатися війна із КНДР

Фото: Reuters

Поки що в цій ситуації точки неповернення не досягнуто.

Шанси застосування американцями військового сценарію проти КНДР оцінюються на рівні 30 %, але якщо Пхеньян проведе новий ядерний тест, ситуація може загрожувати виникненням повномасштабної війни.

Про це заявив сенатор-республіканець Ліндсі Грем, - пише The Atlantic.

"Якщо північнокорейці проведуть ще одні – сьомі – ядерні випробування, я би сказав, що це (вірогідність – ред.) становитиме 70 відсотків», - зауважив сенатор.

Він дійшов до таких висновків після розмови з американським президентом Дональдом Трампом.

Фото: ТСН.ua

»Війна з Північною Кореєю - це повномасштабна війна проти режиму", - зауважив законодавець. При цьому, за його словами, не передбачається нанесення "хірургічно точних" ударів.

Південна Корея створює загін спецпризначенців для знищення лідера КНДР, у разі нападу на Сеул

Південна Корея створює загін спецпризначенців для знищення лідера КНДР, у разі нападу на Сеул

"Їхня ядерна програма є масштабною, вона є дуже рішучою, і в такому разі ви маєте готуватися до найгіршого, не до найкращого розвитку подій. Отже, якщо ви думаєте про військовий сценарій, потрібно не просто нейтралізувати їхні ядерні об'єкти – ви повинні бути готові до повного повалення режиму", - зауважив американський сенатор.

За його словами, на щастя, поки що в цій ситуації точки неповернення не досягнуто.

"Однак, якщо КНДР проведе нові випробування, ситуація стане непередбачуваною", - резюмував сенатор США.

Нагадаємо, в ніч проти 29 листопада КНДР здійснила запуск міжконтинентальної балістичної ракети «Хвансон-15». Керівництво країни заявляє, що ця ракета здатна досягти будь-якого району на території Сполучених Штатів. Так, цей запуск КНДР провела через два з половиною місяці після останнього випробування. За інформацією північнокорейського агентства ЦТАК, ракета пролетіла 950 кілометрів, а її політ тривав 53 хвилини. За даними південнокорейських військових, в апогеї ракета досягла висоти 4475 км. Дальність і висота польоту стали максимальними за всю історію випробувань КНДР. Ракета впала в океан приблизно в 210 кілометрах на північ від Японії.

Також повідомлялося ,що військові навчання Vigilant Ace за участю військових Сполучених Штатів Америки і Південної Кореї, які починаються в понеділок, 4 грудня, "прискорять самознищення" цих двох країн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація