Франція та Італія призупиняють використання вакцини AstraZeneca

Франція та Італія призупиняють використання вакцини AstraZeneca

Фото: Associated Press

Таке рішення прийняли з обережності "відповідно до аналогічними рішеннями інших європейських країн"

У Франції та Італії призупинили використання вакцини виробництва британсько-шведської компанії AstraZeneca і Оксфордського університету в очікуванні рішення Європейського агентства лікарських засобів (EMA).

Про це 15 березня заявив президент Франції Емманюель Макрон.

"За рекомендацією міністра охорони здоров'я Франції Олів'є Віра прийнято рішення про припинення використання вакцини AstraZeneca. Ми очікуємо, що завтра в другій половині дня EMA опублікує висновок щодо даного препарату", - сказав Макрон.

Також стало відомо, що Італійське агентство з ліків призупинило використання цієї вакцини на всій території країни. Як повідомляє 15 березня Міністерство охорони здоров'я республіки, таке рішення прийнято з обережності "відповідно до аналогічних рішень інших європейських країн".

Також 15 березня повідомили, що Німеччина слідом за іншими країнами ЄС призупинила використання вакцини AstraZeneca. Тимчасову зупинку використання вакцини називають "запобіжним заходом". 

Нагадаємо, поки весь світ закликає щепитися від коронавірусу, аби стримати поширення пандемії, низка країн Європи та Азії раптово призупинила використання вакцини Oxford/AstraZeneca. Станом на 10 березня, в Європейській економічній зоні зафіксовано 30 випадків тромбоемболічних ускладнень серед 5 млн осіб, вакцинованих від COVID-19 препаратом AstraZeneca — тобто йдеться про випадки, коли в судинах утворюються тромби, які блокують кровообіг. Не всі з цих випадків є смертельними. 

Країни поділилися на два табори — тих, хто призупинив використання Oxford/AstraZeneca на час розслідування інцидентів, та тих, хто продовжує використовувати препарат, оскільки прямих доказів взаємозв'язку щеплення та утворення тромбів не знайшли. Наразі вакцинація AstraZeneca "стоїть на паузі" в Данії, Норвегії, Ісландії, Таїланді, Італії, Австрії, Люксембурзі, Болгарії, Естонії, Литві, Латвії, Німеччині и Франції. В решті країн препарат продовжує бути доступним для вакцинації. Детальніше - за посиланням

Новини світу: у ВООЗ заявили, що від вакцини проти коронавірусу ще не померла жодна людина

Новини світу: у ВООЗ заявили, що від вакцини проти коронавірусу ще не померла жодна людина

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація