Хакерів із КНДР підозрюють у кібератаці на світ

Хакерів із КНДР підозрюють у кібератаці на світ

Фото: Reuters

Фрагменти коду, виявлені в попередній версії вірусу WannaCry, використовувалися угрупованням, яке підозрюють у зв'язках із Пхеньяном.

Компанії Symantec і "Лабораторія Касперського" вважають, що до глобальної кібератаки за допомогою вірусу-здирника WanaCrypt0r 2.0 можуть бути причетними хакери з Північної Кореї.

Про це повідомляє Reuters.

Фрагменти коду, виявлені в попередній версії вірусу WannaCry, використовувалися угрупованням Lazarus Group, яке підозрюють у зв'язках з Пхеньяном.

Але в компаніях стверджують, що поки рано говорити про причетність самої КНДР до атаки, яка вразила більше 300 тисяч комп'ютерів у 150 країнах.

Хакери з Lazarus Group діють більш нахабно, ніж їхні колеги з інших країн, оскільки змушені домагатися більшої вигоди для КНДР, яка перебуває під санкціям. Зокрема, їх звинувачують у крадіжці 81 мільйона доларів з Центрального банку Бангладеш.

Нагадаємо, в останні дні програма-вимагач WannaCry заблокувала не менше 200 тис. комп'ютерів в 150 країнах. WannaCry шифрує файли, після чого їх стає неможливо використовувати. Для розблокування від жертв вимагають "викуп" - від 200 до 600 доларів, який потрібно перевести на зазначені рахунки у біткоїнах.

Світові спеціалісти намагаються протидіяти наймасштабнішому в історії вірусу-шантажисту

Світові спеціалісти намагаються протидіяти наймасштабнішому в історії вірусу-шантажисту

Повʼязані теми:

Наступна публікація