КНДР і Південна Корея планують підписати кілька документів на саміті

КНДР і Південна Корея планують підписати кілька документів на саміті

Фото: Reuters

Лідери двох країн, як заплановано, підпишуть спільну заяву.

Підписання, щонайменше, двох документів очікується в рамках саміту КНДР-Південна Корея, повідомив журналістам представник адміністрації південнокорейської столиці.

За його словами, міністри оборони КНДР Але Гван Чхоль і Південної Кореї Сон Ен Го повинні підписати "всеосяжну угода" про зниження військової напруженості.

Лідери двох країн, як заплановано, підпишуть спільну заяву, з якими виступлять перед журналістами.

В гостях у Кім Чен Ина. До КНДР прилетів Президент Південної Кореї

В гостях у Кім Чен Ина. До КНДР прилетів Президент Південної Кореї

Міжкорейський саміт відбувається в умовах "пробуксовки" в наміченому поліпшення відносин між Пхеньяном і Вашингтоном за підсумками зустрічі лідера КНДР Кім Чен Ина і президента США Дональда Трампа в Сінгапурі.

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін заявив минулого тижня, що хоча повна денуклеарізація Корейського півострова є питанням, яке має бути вирішено шляхом переговорів між Північчю і США, Південна Корея "не може залишатися осторонь, не виступати посередником і не сприяти процесу до тих пір, поки зв'язки між Північчю і Сполученими Штатами не стануть більш активними". Він підтримав ідею проведення другої зустрічі Кім Чен Ина і Дональда Трампа. З ініціативою, як повідомлялося, виступив північнокорейський керівник в посланні американському президенту.

Спостерігачі, незважаючи на відсутність суттєвого прогресу в северокорейско-американських відносинах, звертають увагу на поступальний рух в міжкорейських зв'язках. Прикладом, на їх думку, може служити відкриття на минулому тижні в північнокорейському місті Кесоні місії зв'язку двох корейських держав.

Нагадаємо, раніше з лідером Північної Кореї зустрічалися південнокорейські посли. Тоді вже було відомо про плани влаштувати зустріч на найвищому рівні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація