КНДР пообіцяла США ще більше "подарунків" у відповідь на тиск

КНДР пообіцяла США ще більше "подарунків" у відповідь на тиск

Фото: Reuters

Вашингтон розглядає всі варіанти реагування, включно з дипломатичними й економічними заходами.  

Північна Корея готова надсилати США більше "подарунків".

Про це заявив постійний представник КНДР при ООН у Женеві Хан Те Сон у вівторок, 5 вересня.

"Останні заходи самооборони моєї країни, КНДР, - це подарунок, адресований нікому іншому, крім США", - цитує північнокорейського дипломата інформагенція Reuters.

"США отримуватимуть більше подарунків із моєї країни, поки покладатимуться на нерозсудливі провокації та марні спроби тиснути на КНДР", - додав представник КНДР.

Вашингтон зосереджений не на переговорах Президент США Дональд Трамп, як і раніше, розглядає денуклеаризацію Корейського півострова як пріоритет у питанні реакції на шосте ядерне випробування Пхеньяна, заявила речниця Білого дому Сара Сандерс.

Вона додала, що Вашингтон розглядає всі варіанти реагування, включно з дипломатичними й економічними заходами.

За словами Сандерс, переговори з Пхеньяном - не те, на чому зараз зосереджений Білий дім. У понеділок, 11 вересня, в Раді Безпеки ООН може відбутися голосування щодо нової резолюції у відповідь на останнє ядерне випробування КНДР. Водночас постійний представник Росії при ООН Василь Небензя скептично оцінив перспективу ухвалення резолюції наступного понеділка.

"Я вважаю, що це трохи зарано… Я не думаю, що нам вдасться провести її (резолюцію - Ред.) так швидко", - цитує російського дипломата інформагенція "Інтерфакс". Пропозицію США запровадити жорсткіші санкції проти КНДР у Раді Безпеки ООН підтримали Франція, Великобританія та Італія.

У КНДР можуть провести нове випробування міжконтинентальної ракети цього тижня

У КНДР можуть провести нове випробування міжконтинентальної ракети цього тижня

Доля цього рішення залишається під питанням, оскільки два постійних члени РБ ООН, які мають право вето, - Китай і Росія, - вважають запровадження нових санкцій неефективним та застерігають від ще більшої ескалації кризи. Пекін і Москва пропонують Пхеньяну заморозити його ядерну та ракетну програми, а США та Південна Корея у відповідь на це мають призупинити свої регулярні військові маневри в регіоні Корейського півострова.

Росія та Китай також виступають за відновлення переговорів із КНДР. 

Нагадаємо, 3 вересня, стало відомо, що КНДР провела шосте ядерне випробування. За інформацією Північної Кореї, вона провела успішне випробування водневої бомби. Повідомлялося, що випробуваний водневий заряд може бути поміщений на міжконтинентальну балістичну ракету. Однак, такі дії КНДР змусили світове співтовариство відреагувати.

ТСН.ua зібрав реакцію політиків і міжнародних організацій на випробування Північної Кореї.

Повʼязані теми:

Наступна публікація