Меркель вважає, що паранджа заважає інтеграції

Меркель вважає, що паранджа заважає інтеграції

Ангела Меркель / Фото: Reuters

Говорячи про повну заборону паранджі, нікабу або чадри, слід зважити всі політичні і правові аспекти, заявила вона.

Канцлер ФРН Ангела Меркель вважає, що носіння жінками одягу, який повністю закриває обличчя, може стати перешкодою для інтеграції в німецьке суспільство.

Про це вона заявила у своєму першому після літньої відпустки інтерв'ю для Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND), передає DW.

Меркель зазначила, що "жінка, обличчя якої повністю закрите, навряд чи має шанс інтегруватися в Німеччині". Однак говорячи про повну заборону паранджі, нікабу або чадри, слід зважити всі політичні і правові аспекти, і в рішенні цього питання міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр може розраховувати на повну підтримку канцлера, додала Меркель.

Канцлер розповіла, що де Мезьєр і земельні міністри внутрішніх справ, що належать до партійного блоку ХДС/ХСС, будуть обговорювати конкретні правові можливості обмежень на носіння одягу, що повністю приховує обличчя.

Раніше Меркель заявила про незгоду з думкою, що причиною тероризму в Німеччині стали біженці. За її словами, вимушені переселенці не привозили з собою тероризм, а іслам залишається частиною країни доти, поки не порушує конституцію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація