МЗС не володіє інформацією щодо постраждалих українців у Генуї

МЗС не володіє інформацією щодо постраждалих українців у Генуї

міст у Генуї / Фото: Reuters

Генеральне консульство тримає ситуацію на контролі.

Департамент консульської служби Міністерства закордонних справ повідомляє про відсутність інформації станом на 18:30 вівторка щодо постраждалих громадян України внаслідок обвалу мосту в італійській Генуї.

Про це ТСН.ua повідомив офіційний представник департаменту Василь Кирилич.

Він повідомив, що за останньою інформацією, під час обвалу мостом прямувало понад 30 легкових автомобілів та кілька вантажівок. Місцеві органи влади для подолання наслідків трагедії запровадили режим дій, передбачений при землетрусах.

Кирилич також зазначив, що Генеральне консульство України в Мілані оперативно встановило контакт з компетентними органами Генуї з метою з’ясування можливої наявності громадян України серед постраждалих, а також направило офіційний запит до префектури цього міста з проханням невідкладно інформувати про можливу наявність українців серед постраждалих.

"Станом на цей час (18:30) інформація щодо постраждалих відсутня. Звернень з цього приводу до консульської установи від постраждалих громадян України чи їхніх родичів або інших осіб не надходило", - сказав він.

Дипломат додав, що місцева влада поки не повідомляє деталей про наслідки цієї події. Генеральне консульство, своєю чергою, тримає контакт з відповідними компетентними органами і здійснює моніторинг ситуації.

Департамент консульської служби МЗС у своєму Twitter закликав громадян України, які проживають або тимчасово перебувають у Генуї та її околицях, повідомити про себе рідним. Тих, хто потребує допомоги, в МЗС просять звертатися до Генерального консульства України в Мілані. 

Близько 11:30 за місцевим часом стався обвал мосту Понте-Моранді (або віадуку Польчевера) в той час, коли ним рухались автомобілі. Обвалилась центральна частина споруди, яка перебувала на висоті 200 метрів над землею. В результаті обвалу під уламками опинились десятки автомобілів.

За інформацією міністра внутрішніх справ Італії наразі відомо про загибель щонайменше 30 людей. Кількість жертв трагедії продовжує зростати.

На фото з місця події видно численну кількість розчавлених автомобілів під уламками моста. Рятувальники продовжують розбирати завали на місці події. Рух дорогою перекрито, на мосту досі лишаються кілька десятків машин. Місцеві жителі повідомляють, що останніми роками опори моста постійно ремонтували. Востаннє такий ремонт відбувся у 2016 році. Також під час обвалу в Генуї була сильна злива та шквальний вітер.

Повʼязані теми:

Наступна публікація