На Гаваях акула вбила серфера

Змагання Maui Pro, що проходять на Гаваях як півфінал Всесвітньої ліги серфінгу (WSL), перенесено.

Минулого вівторка, 8 грудня, неподалік затоки Гонолуа на Гаваях акула пошматувала серфера. 56-річного постраждалого госпіталізували до хірургічного відділення найближчої лікарні, де його прооперували. 

Лікарі оцінили його стан як стабільний, але після втручання чоловікові стало гірше і за день він помер, інформує New York Post.

Особу чоловіка встановити не вдалося, а на тлі трагедії змагання Maui Pro, що проходять на Гаваях як півфіналу Всесвітньої ліги серфінгу (WSL), перенесені.

"Після роботи з місцевою владою і обговорення з нашими серферами WSL прийняла рішення не продовжувати гонку в затоці після інциденту з акулою. Ми розглядаємо різні варіанти завершення заходу Maui Pro в іншому місці на Гаваях і скоро повідомимо про своє рішення", - йдеться в повідомленні пресслужби.

Зазначається, що це перша смерть в результаті нападу акули на Гаваях від листопада 2019 року. Ситуація для затоки Гонолуа є незвичною, саме це змусило WSL призупинити чемпіонат.

Від 1837 року Гаваї займають друге місце серед усіх штатів за кількістю неспровокованих нападів акул - 171 інцидент, згідно з даними Флоридського музею природної історії. Флорида, яка є штатом США на 100 з гаком років довше Гаваїв, займає перше місце з 852 атаками.

Нагадаємо, що у лютому 2019-го року на Гаваях місцева влада закрила бухту Ханалей через напад тигрової акули.

А у травні на острові Мауї на літнього чоловіка напала акула та загризла його на смерть.

Повʼязані теми:

Наступна публікація