Польща після Великодня йде на суворий карантин: доки діятиме локдаун

Польща після Великодня йде на суворий карантин: доки діятиме локдаун

Фото: Associated Press

Локдаун у Польщі подовжили через побоювання сплеску коронавірусу після Великодня.

У Польщі подовжили карантинні обмеження ще щонайменше до 18 квітня. У всій країні не будуть працювати заклади громадського харчування, ТРЦ та інші розважальні і культурні заклади.

Про це заявив міністр охорони здоров’я країни Адам Недзельський, інформує "Польське радіо".

Нинішнє подовження у країні пояснили тим, що після святкування Великодня, необхідно простежити за динамікою кількості нових заражень. Статистика стане відомою вже наступного тижня. Так, за його словами, є імовірність, що локдаун у Польщі може тривати до 3 травня включно.

"Ми також хочемо перевірити, якими виявляться наслідки третьої хвилі епідемії для інфраструктури системи охорони здоров'я", - сказав Недзельський.

Станом на зараз у сусідній країні зачинені ресторани, готелі, торгові центри, окрім продуктових магазинів, аптек. Не працюють також кінотеатри і театри, культурні та спортивні установи, сауни, гірськолижні траси.

Школи, університети перевели на дистанційне навчання, а салони краси працюють за записом. У храмах може одночасно перебувати одна людина на 20 кв. м. площі.

Нагадаємо, деякі країни Європи послаблюють карантинні обмеження. Зокрема, повільно повертаються до звичного життя у Португалії та Сербії. 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Новини світу: Польща змінює режим в'їзду до держави

Новини світу: Польща змінює режим в'їзду до держави

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація