Повстанці в Сирії оголосили про провал мирних переговорів з Росією

Повстанці в Сирії оголосили про провал мирних переговорів з Росією

Фото: Reuters

Росіян звинуватили у зриві переговорів через жорсткі вимоги капітуляції.

Сирійські повстанці оголосили про провал мирних переговорів за участі Росії щодо ситуації в Сирії. Росіянам закидають жорсткі вимоги щодо капітуляції противників режиму Башара Асада.

Москва підтримує військовий наступ урядових сил на позиції опозиції у південних провінціях Дараа і Кунейтра, але одночасно з цим виступає начебто посередником у мирних переговорах. Умовою противників Асада було збереження повстанських збройних сил на південь від Дараа і в південній частині самого міста. "Переговори з російським ворогом в Бусра-аль-Шамі не вдалися внаслідок того, що вони наполягали на здачі важкої зброї", - заявив представник повстанців Ібрагім Джаббаві.

При цьому сирієць наголосив, що переговори не дали "жодних результатів" через погрози Москви, а зустрічей і нових спроб досягти порозуміння наразі не передбачено. Джерело, близьке до переговорів, повідомило, що повстанці готові передавати важку зброю в кілька етапів, але у відповідь урядові сили мають залишити визначені місця та забезпечити мирне пересування осіб, які не хочуть жити під контролем режиму Асада. Але Росія повністю відхилила ці умови, що означає відновлення бойових дій у регіоні.

На зустрічі з Путіним Трамп збирається обговорити ситуацію в Сирії

На зустрічі з Путіним Трамп збирається обговорити ситуацію в Сирії

Повʼязані теми:

Наступна публікація