Президент Афганістану оголосив про перемир'я з "Талібаном"

Президент Афганістану оголосив про перемир'я з "Талібаном"

Фото: Reuters

Припинення вогню розпочнеться з 20 червня.

Президент Афганістану Ашраф Гані заявив про укладення перемир’я між афганським урядом та радикальним рухом "Талібан" з 20 червня.

Про це він повідомив у своєму телевізійному зверненні.

"Таке припинення вогню - це можливість для "Талібану" подумати про те, що їхня насильницька кампанія не надає їм підтримки, а лише далі відчужує афганський народ від них", - написав він на своїй сторінці у Twitter.

Він також зазначив, що афганські спецслужби та сили оборони припиняють вогонь лише з "Талібаном", однак й надалі продовжуватимуть боротися з іншими ісламістськими бойовиками, зокрема з терористичної "Ісламської держави".

За словами президента, такий крок афганського уряду покаже, що він готовий до мирних переговорів для вирішення конфлікту в Афганістані.

"Талібан" - це радикальний ісламістський рух, який контролює певну частину території Афганістану. З 1996 до 2001 року вони фактично керували країною, наразі ж проводять активні воєнні дії проти чинного уряду, постійно влаштовуючи криваві теракти по всій території Афганістану. У більшості країн світу визнані терористичною організацією.

Повʼязані теми:

Наступна публікація