Президентка Єврокомісії закликає надати Україні далекобійну зброю

Президентка Єврокомісії закликає надати Україні далекобійну зброю

Урсула фон дер Ляєн / Фото: Associated Press

Фон дер Ляєн наголошує, що світ повинен стояти на боці України.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн закликає союзників надати ЗСУ далекобійне озброєння. Це допоможе вирівняти на полі бою розрив в дальності.

Про це вона сказала під час виступу на форумі Globsec, повідомила пресслужба Європейської комісії.

Вона наголосила, що очільник Кремля намагається зруйнувати мир, який світ будував після закінчення Другої світової війни. Повномасштабне вторгнення РФ до України вона називає "неспровокованою та невиправданою війною".

"Без жодних причин вона (РФ - Ред.) вторглася в Україну, щоб стерти її з лиця землі. Росія відмовляється визнати Україну як незалежну державу. Але воля України до боротьби й до свободи вразила світ", - наголосила вона.

Фон дер Ляєн наголошує, що світ повинен стояти на боці України. Саме тому нагальною потребою для країни сьогодні є військова допомога.

"Ось чому ми щойно запропонували Акт про виробництво боєприпасів. Ми хочемо підштовхнути нашу оборонну промисловість до нарощування виробництва вкрай необхідних 155-міліметрових та 152-міліметрових артилерійських снарядів. Ті, хто може, повинні надати Україні далекобійну артилерію і системи озброєння. Це може допомогти Україні вирівняти на полі бою розрив в дальності", - пояснила Урсула фон дер Ляєн.

Як повідомлялося, США в останній день травня анонсують передавання Україні військової допомоги на 300 мільйонів доларів у межах нового пакету. До нього увійдуть снаряди для ЗРК Patriot та РСЗВ HIMARS, а також ракети Zuni й низка іншого необхідного озброєння.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація