Президентські перегони в США: Байден оприлюднив податкову декларацію

Президентські перегони в США: Байден оприлюднив податкову декларацію

Фото: Associated Press

Дохід подружжя Байденів суттєво зменшився у порівнянні з попередніми двома роками.

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден оприлюднив податкову декларацію за 2019 рік у вівторок, 29 вересня, за декілька годин до перших дебатів зі своїм суперником Дональдом Трампом.

Про це пише CNBC.

Джо Байден та його дружина Джилл, зокрема, повідомили про 944 737 доларів минулорічного оподатковуваного доходу та сплату 299 346 доларів, або 31% ставки федерального прибуткового податку.

Кандидат також відзвітував про 14 700 доларів благодійних пожертв.

Зазначимо, що минулорічний дохід подружжя Байденів суттєво зменшився у порівнянні з попередніми двома роками. Так, у 2017-му пара повідомила, що заробила понад 11 мільйонів доларів, а у 2018-му - 4,5 мільйона доларів. 

Раніше журналісти The New York Times заявили, що чинний президент США Дональд Трамп у період від 2001 до 2015 року ухилявся від сплати федерального податку на прибуток. Американський очільник назвав звіт "тотальним фейком" та пообіцяв "розкрити" свою податкову декларацію, однак, досі цього не зробив. 

"Я заплатив багато мільйонів доларів податків, але мав право, як і всі інші, на амортизацію та податкові пільги", - заявив він пізніше у своєму Twitter.

Як у США обирають президента 2020 — влог "Сніданку з 1+1"

Як у США обирають президента 2020 — влог "Сніданку з 1+1"

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
"Український" скандал у Вашингтоні
Наступна публікація