Путін пояснив, коли Росія виведе свої війська з Сирії

Путін пояснив, коли Росія виведе свої війська з Сирії

Фото: Reuters

Президент РФ підтвердив, що на боці бойовиків воюють росіяни, яких краще "знищувати у Сирії, ніж приймати їх тут із зброєю у руках".

Росія повністю виведе свої війська з Сирії тоді, коли це буде їй вигідним.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін під час прямої лінії.

"У нас не просто військовий контингент у Сирійській республіці. Застосування ЗС Росії в бойових умовах - це унікальний досвід і унікальний інструмент вдосконалення наших ЗС. Жодні навчання не йдуть в порівняння з цим. Так, ми знаємо, що застосування ЗС пов'язано і з втратами", - наголосив він.

Водночас лідер РФ запевнив, що Росія ніколи цього не забуде і надасть підтримку сім'ям загиблих у Сирії військових.

"Це була важлива і благородна місія, направлена на захист інтересів РФ, наших громадян. Вони (російські військові - прим.ред.) будуть там перебувати, поки це вигідно Росії і на виконання наших міжнародних зобов’язань", - сказав президент Росії.

Також Путін нагадав, що в Сирії на боці бойовиків воювали і тисячі росіян.

"Краще було працювати з ними... умовно кажучи, працювати... і знищувати їх там, ніж приймати їх тут із зброєю у руках", - вважає він.

Окремо президент РФ зазначив, що в Сирії є два російських пункти військового базування - у Хмеймімі й Тартусі.

"Ми поки не плануємо виведення цих підрозділів, але ми там не зводимо довгострокових будівель, і в разі необхідності достатньо швидко без матеріальних втрат можемо вивести всіх наших військових. Але поки вони там потрібні, вони вирішують важливі завдання, зокрема для гарантування безпеки Росії в цьому регіоні, для забезпечення наших інтересів в економічній сфері", - резюмував він.

Нагадаємо, раніше у Путіна запитали про можливість третьої світової війни. Він сказав, що від цього країни стримує "страх взаємного знищення".

Повʼязані теми:

Наступна публікація