Росія заговорила про багатомільйонні борги України перед СНД

Росія заговорила про багатомільйонні борги України перед СНД

Фото: Голос Америки

Там також розповіли, що означатиме повний вихід України зі співдружності.

Міністерство закордонних справ Росії звинуватило Україну у невиплаті органам Співдружності незалежних держав 300 мільйонів рублів.

Про це повідомила представник МЗС Марія Захарова, передає ТАСС.

"За чотири з невеликим роки Україна не внесла жодної копійки в єдині бюджети органів СНД, тим самим створивши суттєві фінансові труднощі в роботі організації, і на сьогоднішній день сумарний обсяг невиплачених Україною грошових коштів становить понад 300 млн рублів", - сказала Захарова.

Вона також додала, що Україна одразу після Революції Гідності відкликала своїх делегатів із організації, а також фактично припинила брати участь у діяльності СНД. Тобто, як каже Захарова, останні заяви президента Порошенка про відкликання українських представників із органів СНД за великим рахунком нічого не значать. 

"На практиці рішення української влади зводиться до закриття постійного представництва країни при штаб-квартирі Співдружності в Мінську і відкликання двох дипломатів, які там працюють", - додала вона.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявляв, що Україна перегляне усі угоди, підписані в рамках Співдружності незалежних держав, і вийде з тих, які не відповідають національним інтересам.

Повʼязані теми:

Наступна публікація