Сирія вимагає провести спеціальне засідання Радбезу ООН стосовно Голанських висот

Сирія вимагає провести спеціальне засідання Радбезу ООН стосовно Голанських висот

Фото: Associated Press

Сирія звернулася до Франції.

Сирія зажадала скликати екстрене засідання Ради Безпеки (РБ) ООН через ситуацію навколо Голанських висот, над якими США визнали суверенітет Ізраїлю.

Про це повідомляє AFP.

В повідомленні йдеться про те, що сирійська місія при ООН звернулася до президента Франції (прим. зараз головує в Радбезі ООН) з проханням провести термінове засідання для обговорення ситуації на окупованому сирійському Голані та "недавнього грубого порушення відповідної резолюції Ради Безпеки постійним членом".

Нагадаємо, 25 березня президент США Дональд Трамп підписав указ про проголошення суверенітету Ізраїлю над Голанськими висотами. ООН, коментуючи це рішення Сполучених Штатів, заявила, що політика стосовно Голанських висот залишається незмінною – суверенітет Ізраїлю над цією територією не визнається.

Голанські висоти - це спірна територія, яку вважають своєю Сирія та Ізраїль. До 1967 року вони входили до складу Сирії, але армія Ізраїлю захопила більшу частину цієї території під час Шестиденної війни у червні 1967 року. Тепер сирійські та ізраїльські сили розділяє демілітаризована лінія. У грудні 1981 року парламент Ізраїлю ухвалив закон про поширення ізраїльської юрисдикції на Голанські висоти, але ООН не визнала цього рішення.

США офіційно визнали Голанські висоти територією Ізраїлю

США офіційно визнали Голанські висоти територією Ізраїлю

Повʼязані теми:

Наступна публікація