Трамп переконує, що він не видавав РФ інформації ізраїльської розвідки

Трамп переконує, що він не видавав РФ інформації ізраїльської розвідки

Фото: Reuters

У цьому він запевнив прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу.

Президент США Дональд Трамп під час зустрічі з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу заявив, що не видавав росіянам інформації ізраїльської розвідки, яку мав у своєму розпорядженні.

Про це пише Укрінформ.

"Лише для вашого розуміння", - несподівано почав говорити Трамп під час протокольної зустрічі з Нетаньягу, коли представники прес-служби й охорона намагались завадити журналістам поставити запитання.

"Я ніколи не згадував і не називав Ізраїль. Ніколи не згадував його під час моїх спілкувань", - наголосив президент США, підкресливши, що ЗМІ оприлюднили "ще одну хибну історію".

Нагадаємо,  раніше американське видання The New York Times з посиланням на колишніх і теперішніх чиновників США повідомило, що президент США Дональд Трамп передав міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову секретну інформацію, отриману від Ізраїлю. 

За словами співрозмовників видання, Трамп розкрив інформацію, яка ставить під загрозу важливе джерело американської розвідки в "Ісламській державі". Ця інформація була надана партнером США через надсекретний механізм обміну розвідувальними даними.

Радник з питань нацбезпеки США Герберт МакМастер заявив, що  Трамп не міг розкрити росіянам джерело розвідки під час зустрічі з главою МЗС РФ, а під час спілкування з росіянами "не було нічого, що ви не знаєте з повідомлень у відкритих джерелах". 

Путін готовий довести американському сенату, що Трамп не відкривав секретів Лаврову

Путін готовий довести американському сенату, що Трамп не відкривав секретів Лаврову

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація