Трамп підписав указ про кібербезпеку

Трамп підписав указ про кібербезпеку

Фото: Reuters

Дія указу указу спрямована на вдосконалення безпеки для урядових установ США.

Президент США Дональд Трамп підписав указ, який посилює заходи та відповідальність за кібербезпеку в урядових відомствах США.

Про це заявив радник Білого дому з питань внутрішньої безпеки Том Боссерт, - пише Укрінформ.

"США винайшли Інтернет, і ми повинні якнайкраще використовувати його. Там завжди буде ризик, тож маємо враховувати цей ризик",- появиснив Боссерт.

За його словами, дія указу спрямована на вдосконалення безпеки для урядових установ США, а також захист від кібернападів на об'єкти критично важливої інфраструктури, в тому числі енергосистеми, фінансовий сектор тощо.

Боссерт зазначив, що підписаний указ враховує результати розслідувань і "найкращі рекомендації" щодо кіберезпеки США. "Я думаю, тенденції в кіберпросторі розвиваються в неправильному напрямку. Настав час зупинити це", - додав радник Білого дому.

"Росія – не єдина країна, що несприятливо поводиться в Інтернеті. Інші теж це роблять", - резюмував він.

Нагадаємо, що раніше у Сенаті США відбулися слухання щодо втручання Росії в політичний процес в США.

Сенатор Шелдон Уайтхаус заявив, що Росія для втручання в політичний і виборчий процес в США використовувала фальшиві новини, які поширюються такими виданнями як РТ і Супутник, тролів і ботів. За його словами, Росія займалася кіберопераціями і крадіжкою е-мейлів, а потім використовувала їх для витоку, щоб вплинути на політичний процес в США на користь кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа.

Суд США ув’язнив сина депутата Держдуми на 27 років за кібершахрайство

Суд США ув’язнив сина депутата Держдуми на 27 років за кібершахрайство

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація