У Конго зазнав аварії військовий літак Ан-72 з росіянами на борту

У Конго зазнав аварії військовий літак Ан-72 з росіянами на борту

Ілюстрація / Фото: airforce.ru

Судно забезпечувало перевезення президента ДРК.

Військово-транспортний літак Ан-72, з вісьмома пасажирами на борту, розбився у Демократичній Республіці Конго. Серед тих, хто перебував у складі судна, були росіяни.

Цю інформацію підтвердила представниця російської дипмісії у ДРК Наталія Кононова, передає російський Інтерфакс.

Відомо, що літак вилетів вранці 11 жовтня з міста Гома на сході країни і прямував до столиці Кіншаса. Втім, за годину після вильоту контакт із повітряним судном було втрачено. Повідомляється, що на борту перебувало четверо членів екіпажу і четверо пасажирів. Зокрема, серед них були як військові, так цивільні люди.

Уточнюється, що літак забезпечував перевезення президента Конго Фелікса Чісекеді, тому на борту могли бути його охоронці і особистий водій. Наразі триває пошуково-рятувальна операція й встановлюється точна кількість росіян, які були на борту.

Нагадаємо, 21 грудня 2018 року у ДР Конго розбився вантажний літак Ан-26, у складі екіпажу якого перебували громадяни Росії. Літак доставляв до провінції Касаї матеріали для виборів. Всього на борту літака авіакомпанії Gomair перебувало 23 людини. Падіння відбулося в 35 кілометрах від столиці країни Кіншаси, коли літак здійснював посадку. Згодом у РФ підтвердили загибель трьох своїх громадян.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація