У Москві активіст проводить одиночний пікет на підтримку кримських татар

У Москві активіст проводить одиночний пікет на підтримку кримських татар

Фото: Associated Press

Чоловік вийшов на акцію протесту у російській столиці.

Російський громадський активіст Костянтин Котов проводить у центрі Москви одиночний пікет проти арешту 23-х кримських татар після масових обшуків. Про це він повідомив на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"27 березня в Криму було затримано понад 20 осіб. Кримських татар. Влада не може зупинитися і продовжує репресії проти цілого народу. Список українських політичних ув'язнених дедалі збільшується. Але, незважаючи ні на що, люди не здаються: кримську солідарність не зруйнувати!", - йдеться у повідомленні.

27-марта в Крыму были задержаны более 20 человек. Крымских татар. Власть не может остановиться и продолжает репрессии...

Опубліковано Konstantin Kotov Неділя, 31 березня 2019 р.

На фото видно, що активіст стоїть на Манежній площі у Москві і тримає плакат з написом "Ні депортації кримських татар у російські в'язниці".

Журналістам Котов розповів, що до нього вже підходили правоохоронці та перевіряли документи. Він планує продовжувати пікет до 17 години.

Нагадаємо, від ранку 27 березня в анексованому Криму проводилися обшуки щонайменше в 25 будинках кримських татар. Офіційно ФСБ проводила обшуки у пошуках членів забороненої в Росії ісламістської організації "Хізб ут-Тахрір". Правозахисники кажуть, що це наймасштабніша облава в Криму з моменту окупації. Російські силовики затримали 23 кримських татар після обшуків.

Пізніше уповноважена із прав людини Людмила Денісова повідомила, що всі затримані татари знаходяться у ростовських СІЗО.

Євросоюз закликає РФ припинити незаконні дії проти кримських татар

Євросоюз закликає РФ припинити незаконні дії проти кримських татар

Повʼязані теми:

Наступна публікація