У Парижі підписали історичну угоду по клімату

У Парижі підписали історичну угоду по клімату

Учасники кліматичного саміту підписали підсумкову угоду. / Фото: Reuters

Всі сторони зобов'язуються скоротити викиди вуглекислоти в атмосферу.

Учасники Всесвітнього саміту зі зміни клімату в Парижі підписали підсумкову угоду, яку експерти вже назвали історичною. Цей документ спрямований на скорочення викидів парникових газів.

Згідно з документом, всі учасники, які підписали документ — а це представники 196 країн - зобов'язуються скоротити викиди вуглекислоти в атмосферу, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

В угоді, зокрема, йдеться, що до 2020 року країни, що розвиваються, отримають $ 100 млрд на рік для вирішення проблем клімату. Ці гроші їм нададуть інші держави, що підписали договір, передає РБК.

Крім того, учасники угоди зобов'язалися не дати атмосфері потеплішати більш ніж на 2 градуси Цельсія до 2100 року і зосередити зусилля на тому, щоб потепління не перевищило півтора градусів.

У Парижі підписують історичну кліматичну угоду

У Парижі підписують історичну кліматичну угоду

Кліматичний саміт у Парижі відкрився 30 листопада і став наймасштабнішим в історії. Його ціллю було укладення першої в історії глобальної і обов'язкової до виконання угоди по скороченню викидів парникових газів. Після двох тижнів інтенсивних переговорів угоду було досягнуто, вона замінить собою чинний зараз Кіотський протокол.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Як змінюється клімат
Наступна публікація