У Пентагоні попереджають про загрозу війни на Тайвані

У Пентагоні попереджають про загрозу війни на Тайвані

Ллойд Остін. / Фото: Associated Press

Остін критикує Китай за небажання вести діалог.

Американський міністр оборони Ллойд Остін застерігає від війна за Тайвань. Він попереджає, що конфлікт буде руйнівним та може вплинути на світову економіку.

Про це очільник Пентагону заяву на саміті Shangri-La Dialogue у Сингапурі.

"Весь світ зацікавлений у збереженні миру та стабільності в Тайванській протоці. Від цього залежить безпека комерційних судноплавних шляхів і глобальних ланцюгів постачання. Так само свобода навігації в усьому світі. Не помиляйтесь: конфлікт у Тайванській протоці був би руйнівним", - висловився Остін.

За його словами, "конфлікт у Тайванській протоці вплине на світову економіку так, як ми не можемо уявити". Тим часом Вашингтон, наголошує міністр, буде підтримувати партнерів в Індо-Тихоокеанському регіоні.

До слова, під час свого виступу Остін розкритикував Китай за небажання вести діалог. З його слів, "для відповідальних лідерів правильний час для розмови - це будь-коли".

"Правильний час для розмови - це кожен раз. І правильний час для розмови зараз. Діалог - це не нагорода. Це необхідність", - сказав голова Пентагону.

Слід зауважити, що Пекін перед самітом у Сінгапурі відхилив пропозицію Білого дому для зустрічі міністрів оборони та представників компаній.

Як повідомлялося, видання CNN наголошує, що Китай залишається "основним довгостроковим викликом" міжнародному порядку, що існує, і немає жодних доказів того, що невдале вторгнення Росії в Україну змінило погляди Пекіна на “часові рамки чи методологію” для будь-якої потенційної атаки на Тайвань.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація