У Росії перевіряють на екстремізм телеканал "Дождь"

У Росії перевіряють на екстремізм телеканал "Дождь"

На "Дожде" влаштували прокурорську перевірку / Фото: Дождь

Прокуратура вимагає від представників ЗМІ надати цілу низку документів.

У Москві Останкінська районна прокуратура влаштувала перевірку телеканалу "Дождь". Про це у Twitter повідомила генеральний директор телеканалу Наталія Синдєєва.

Вона опублікувала низку документів від прокуратури, в яких йдеться, що перевірки влаштували "за зверненням" громадян. Дії правоохоронців проводяться за законом про протидію екстремізму.

Представники прокуратури зажадали від телеканалу низку документів, зокрема, про оренду приміщення, внутрішній розпорядок, копії трудових книжок та інші. Окрім цього, у наглядовому відомстві хочуть перевірити "Дождь" на відповідність трудовому законодавству і закони про ліцензування діяльності. Що саме стало причиною прокурорської перевірки, наразі не повідомляється.

Нагадаємо, раніше заснований опозиційним політиком Олексієм Навальним  Фонд  боротьби з представив масштабне розслідування щодо  здирництва, відкатів та рейдерства генерального прокурора РФ Юрія Чайки та його родини. "Дождь" був одним з небагатьох російських ЗМІ, який приділив значну увагу вказаному розслідуванню.

Згодом сам Чайка назвав скандальний матеріал про його бізнес замовним.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація