Український посол докорив Google за "російський" Крим на картах

Український посол докорив Google за "російський" Крим на картах

Фото: УНІАН

Дипломат висловив офіційне прохання виправити помилку.

Посол України в США Валерій Чалий надіслав офіційного листа керівництву корпорації Google. У ньому дипломат наголосив на необхідності коректного зображення політичної карти світу.

Темою звернення стало маркування українського Криму як частини Російської Федерації на деяких картах Google Maps. Посол зауважив, що завдяки такій неправдивій подачі даних Google виявився втягнутим в інформаційну війну, котру Кремль провадить проти України та інших держав, широко використовуючи дезінформацію, фейки та пропаганду. На думку Чалого, зображення АРК територією РФ "суперечить чіткій та незмінній позиції адміністрації США, Конгресу США та ООН".

Посол України в США Валерій Чалий (Valeriy Chaly) звернувся до керівництва корпорації #Google стосовно виправлення...

Опубліковано Embassy of Ukraine in the USA / Посольство України в США Середа, 6 березня 2019 р.

"Представники Google неодноразово наголошували у публічних виступах та інтерв’ю, що політика корпорації Google зосереджена на розвитку інформаційних технологій поза інформаційними війнами. Посольство України в США сподівається, що всесвітньо відома корпорація і надалі буде дотримуватися таких високих стандартів та виправить некоректне зображення території Криму на всіх картах Google Maps у відповідності до міжнародних норм та документів, а також офіційної позиції Сполучених Штатів", - повідомляє прес-служба посольства.

Як повідомлялося, цього ж дня компанія Google показала на своїй Instagram-сторінці вишитий українською майстринею логотип у Instagram і поставила його на аватар. Фото набрало вже 67 тис. лайків. Виріб вишила пенсіонерка з Кривого Рогу Людмила Кисельова. Зять авторки розповів, що жінка 20 років працювала на Північному гірничо-збагачувальному комбінаті, а коли вийшла на пенсію, вирішила зайнятися вишивкою картин стрічками.

Трамп звинуватив Google у маніпуляції

Трамп звинуватив Google у маніпуляції

Повʼязані теми:

Наступна публікація