В Афганістані ударом безпілотника США вбито одного з лідерів ІД

В Афганістані ударом безпілотника США вбито одного з лідерів ІД

Фото: Reuters

ІД заявило про створення своєї відділення в Афганістані в січні 2015 року.

Лідер афганської та пакистанської гілки екстремістського угруповання "Ісламська держава" був убитий в результаті удару американського безпілотника на сході Афганістану.

Про це повідомляє ВВС.Russian.

Лідер "ІД-Хорасан" Хафіз Саїд Хан разом зі старшими командирами і бойовиками загинув в результаті удару американського безпілотника в районі Кіт в афганській провінції Нангархар.

ІД заявило про створення свого відділення у Великому Хорасані - так у давнину називався Афганістан і сусідні з ним райони Пакистану, Ірану та Центральної Азії - в січні 2015 року.

Угруповання призначило колишнього командира талібів в Пакистані Хафіза Саїда Хана своїм "губернатором Хорасана", а високопоставленого екс-командира талібів в Афганістані Абдула Рауфа Хадема його заступником.

Тоді вперше "Ісламська держава" офіційно вийшло за межі арабського світу.

Нагадаємо, що раніше терористичне угрупування "Ісламська держава" заявило про захоплення американського озброєння в Афганістані.

У суботу, 6 серпня, терористи опублікували знімки гранат, портативної ракетної установки, радіостанції та іншої техніки, яка використовується американськими військовими, а також фото посвідчення особи одного з солдатів армії США Райана Ларсона.

У Канаді правоохоронці застрелили симпатика ІДІЛ

У Канаді правоохоронці застрелили симпатика ІДІЛ

Повʼязані теми:

Наступна публікація