Секс-скандал в Uber. Персонал звільняють через скарги працівників

Секс-скандал в Uber. Персонал звільняють через скарги працівників

Щодо компанії провадять подвійний процес розслідування. 

В Uber прийняли близько 215 заяв від працівників щодо залякування, сексуальних домагань та дискримінації в штаті компанії, 57 з яких - розслідують.

Про це повідомляє SkyNews.

Унаслідок скандалу було звільнено 20 осіб.

Так, С'юзен Фаулер, яка працювала в Uber на посаді інженера до кінця 2016, стверджує, що її керівник регулярно робив їй пропозиції секcуального характеру відтоді, як вона приєдналася до компанії 2015 року.

Цю заяву жінка опублікувала у своєму блозі, після чого компанія створила цілодобову гарячу лінію, щоби приймати подібні скарги від працівників. 

Адвокати з фірми "Perkins Coie" взялися за розгляд цих інцидентів. Боббі Вілсон, партнер організації, зазначила, що "звільнення стосуватимуться і менеджерів, і звичайних працівників, які могли мститися у такий спосіб через зауваження про незадовільну дисципліну".

Справу Фаулер паралельно розслідує й колишній генеральний прокурор США Ерік Холдер.

Як повідомляє SkyNews, репутація мобільного додатка постраждала після опублікованого відео сварки співзасновника Uber Тревіса Каланика з розлюченим водієм. Останній був обуреним заробітною платнею, а також судовим процесом Uber з Google щодо, ймовірно, викраденої технології для автоматичного кермування машиною. 

Нагадаємо, сервіс таксі Uber опинився поза законом в Італії. Римський суд заборонив його, аби уникнути недобросовісної конкуренції з легальними службами таксі. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація