Правила поведінки в мусульманських країнах під час Рамадану

Правила поведінки в мусульманських країнах під час Рамадану

Фото: Visualhunt.com/Moyan_Brenn

Від 26 травня до 24 червня 2017 року в мусульман відбувається місяць священного посту - Рамадан.

Рамадан  - це дев'ятий місяць мусульманського календаря. Цього року він припадає на період від 26 травня до 24 червня. Тим, хто планує відпочивати в країнах ісламського світу, варто пам'ятати про деякі обмеження, які вводяться на цей час. Тим більше, до цього списку входять найбільш популярні серед українців країни для туризму: Єгипет, Туреччина, ОАЕ, Шрі-Ланка та інші.

Під час Рамадану мусульмани повинні утримуватись від їжі, напоїв та вдихання тютюну в світлий період доби. Вночі обмеження знімаються, однак не рекомендується споживати все через мірно. Під час священного місяця зменшується ділова активність, скорочується робочий день й посилюються релігійні настрої. Активне життя зміщується на нічну половину доби.

Відпочивальникам варто пам'ятати, що деякі обмеження поширюються на них. Потрібно поводитися так, щоб не виникало конфліктів з місцевим населенням. В багатьох країнах відпочивальникам варто утриматись від відвідування кафе та ресторанів, а також від куріння в світлу пору доби. Цих невеличких застережень слід дотримуватись, щоб не образити релігійних почуттів мусульман під час Рамадану.

Повʼязані теми:

Наступна публікація