В Україні планують розвивати медичний туризм

В Україні планують розвивати медичний туризм

Фото: unsplash.com

Сьогодні в Україні пацієнтів-іноземців приймають близько 120 клінік у різних регіонах, при цьому середній чек на лікування становить понад дві тисячі доларів.

Стимулювання розвитку в`їзного медичного туризму в Україні дасть змогу збільшити кількість іноземних пацієнтів у нашій країні в два рази - до 130 тис. осіб щороку, повідомила народний депутат України, голова підкомітету з питань туризму і курортів Комітету Верховної Ради з питань сім`ї, молодіжної політики, спорту і туризму Ганна Романова на пресбрифінгу в Києві, повідомляє УНІАН

”Якщо зробити все по розвитку в`їзного медичного туризму, то, я вважаю, лише за один рік можна подвоїти потік цих пацієнтів”, - сказала Романова.

Вона зазначила, що 2018 року, за оцінками Української асоціації медичного туризму (УАМТ), з метою лікування в Україну приїхали близько 65 тис. пацієнтів, у той час як лише за приблизними підрахунками на лікування за кордон виїхали понад 160 тис. громадян України.

Як повідомила народний депутат, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров`я Ірина Сисоєнко, сьогодні в Україні пацієнтів-іноземців приймають близько 120 клінік у різних регіонах країни, при цьому середній чек на лікування іноземного пацієнта становить близько 2-2,5 тис. дол.

”Збільшення потоку іноземних громадян в Україну з лікувально-оздоровчою метою приведе до додаткових доходів в економіку держави, залучення іноземних інвестицій і стимулюватиме розвиток медичної та санаторно-курортної галузі”, - зазначила Сисоєнко.

За словами президента УАМТ Віолетти Янишевської, найпривабливішими напрямами медичного туризму для іноземних пацієнтів в Україні на сьогодні є пластична хірургія, стоматологія, санаторно-курортне лікування, реабілітація, а також клітинна терапія та інші напрями. Вона додала, що сьогодні найбільше іноземних пацієнтів приїжджає в Україну з США, Канади, Італії, Польщі, Угорщини, Ізраїлю, Азербайджану, Китаю і країн Перської затоки.

У той же час, за словами Романової, стримуючими факторами для розвитку медичного туризму в Україні є візові бар`єри, зокрема, між країнами Південно-Східної Азії, а також відсутність фінансування цього напрямку в`їзного туризму.

Нагадаємо, названо популярні українські туроператори та їхні доходи. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація