П'ять фільмів, які варто переглянути до Дня молоді

П'ять фільмів, які варто переглянути до Дня молоді

П'ять фільмів, які варто переглянути до Дня молоді

Цими вихідними у вас буде нагода продивитися добірку фільмів про молоде поколінняю

В останню неділю червня в Україні традиційно відзначається День молоді. Радимо цього дня вам по-справжньому відпочити у дружній компанії, а провести час можна і за спільним переглядом кінострічки. ТСН.ua підібрав п'ять фільмів про молодь - різних за жанром й стилістикою.

1. Бріолін (1978)

Важко знайти людину, яка б не знала цю класику. Ще й 2006 року був внесений до списку найкращих американських фільмів-мюзиклів. Романтична історія кохання в піснях зробила відомими Джона Траволту та Олівію Ньютон-Джон - неможливо не захоплюватися ними на екрані. А також не підспівувати їм під час Summer nights.

2. Кафе "Донс плам" (1996)

Подейкують, що ідея зняти цей фільм спала на думку Леонардо ДіКапріо - він залучив до знімань і свого друга Тобі Магвайра. В основі цієї стрічки - звичайна розмова у кафе: молодь спілкується про відверті речі з притаманною в цьому віці нахабністю та викличністю.

3. Спілка мертвих поетів (1989)

Дія цього фільму відбувається у підготовчій школі в США, в її центрі - вчитель англійської мови та літератури, який надихає своїх учнів змінити хоч щось у своєму житті і пробуджує у молоді інтерес до поезії та літератури. Цей фільм не залишить вас байдужими. 

4. Мрійники (2003)

Революційна Франція кінця 60-х: барикади, боротьба, мрії та кохання. Троє молодих людей створюють за відсутності батьків власну реальність, власне кіно у межах однієї квартири. Паралельно розвивається любовна історія між усіма учасниками гри.

5. Тепер я йду в дику далечінь (2007)

В основі цього нелегкого фільму - реальна історія мандрівника Крістофера Маккендлесса - юнака із забезпеченої сім'ї. Замість того, щоб продовжувати жити у звичному світі матеріальних речей, він стає волоцюгою, подорожує Штатами й Мексикою й зрештою опиняється на Алясці. Це історія вибору молодої людини, яка не захотіла приймати даність світу.

Якщо ви відчуваєте, що самі маєте натхнення й бажання показати власне бачення молоді у кіно - свої міністрічки можна представити на молодому фестивалі "Де кіно. Епізод 2". До речі, прийом робіт на нього - в самому розпалі. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація