Ця запіканка - чудовий спосіб перевірити, яка ж капуста подобається вашій родині.
В цій страві дві абсолютно різні капусти: одна - м'яка по текстурі, але гостра; а друга - пружна, але більш нейтральна. А поєднання двох смаків так взагалі робить страву ідеальною.
Запіканка "Дві капусти"
Інгредієнти
1 головка цвітної капусти вагою близько 700 г
1 головка капусти броколі вагою близько 700 г
3 яйця
3 зубчики часнику
100 г сиру моцарела
3 столові ложки сметани
½ ч. ложки чорного перцю свіжого помолу
сіль за смаком
Покроковий рецепт
Крок 1: головку цвітної капусти очистити від листя і обрізати качан, наскільки це можливо. Закип'ятити воду в 3-х літровій каструлі. Покласти в окріп цілу головку капусти, варити її 4 хвилини. Перевернути капусту за допомогою лопатки і варити її ще 3 хвилини. Дістати капусту за допомогою лопатки, дати їй трохи охолонути.
Крок 2: часник очистити, натерти на дрібній тертці. Додати чорний перець і ¼ ч. ложки солі. Перемішати. Змастити часниковою сумішшю головку капусти зверху, втираючи суміш між суцвіттями. Покласти капусту по центру форми для запікання.
Крок 3: розібрати броколі на суцвіття. Викласти навколо цвітної капусти.
Крок 4: натерти сир моцарела. Злегка збити яйця зі сметаною і сіллю, додати сир і перемішати. Залити сумішшю капусту.
Крок 5: запікати страву в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин. Ознака готовності страви - легка рум'яна кірочка зверху і знизу. Запіканку дістати з духовки і нарізати на шматочки.