Адвокати Савченко вимагають від омбудсмена РФ інформувати про стан їхньої підзахисної

Адвокати Савченко вимагають від омбудсмена РФ інформувати про стан їхньої підзахисної

Фото: Reuters

Обмудсмена РФ закликали моніторити здоров'я бранки

Адвокати української льотчиці Надії Савченко вимагають від уповноваженої з прав людини в Російській Федерації Елли Панфілової інформувати про стан здоров'я їхньої підзахисної.

"Ми вимагаємо від Панфілової надавати регулярно інформацію про стан здоров'я Савченко. Зараз свята, і у нас немає доступу в СІЗО, дізнатися, що з Надією, у нас немає можливості. Вона оголосила сухе голодування 4 березня", - сказав він.

 

Нагадаємо, Савченко в Росії звинувачують у вбивстві двох російських журналістів, а також у незаконному перетині російського кордону. Українка і її захист відкидають звинувачення і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон бойовики, які потім примусово переправили її до Росії.

У середині грудня 2015 року російський суд продовжив арешт Савченко до 16 квітня. Після цього вона в знак протесту оголосила голодування - третю з моменту її арешту влітку 2014 року.

2 березня державне обвинувачення вимагало, щоб суд засудив Савченко до 23 років позбавлення волі в колонії загального режиму.

3 березня суд відмовив Савченко в останньому слові. Після дебатів суддя закрив засідання і повідомив про відновлення процесу 9 березня. У відповідь Савченко заявила, що відмова в останньому слові сприймає як порушення її прав і з 4 березня розпочала сухе голодування.

Повʼязані теми:

Наступна публікація